Vaksinestatistikk
  • Både MSD Animal Health og konkurrenten Pharmaq publiserer månedlige vaksinetall
  • Begge selskapene publiserer tall som omfatter all omsetning, ikke bare egne vaksiner
  • MSD Animal Health henter tallene fra Farmastat (Farmastat Norske legemiddelstatistikk AS), som igjen baserer seg på rapporter fra grossisters salg til sluttbruker
  • Pharmaq sine tall har de hentet inn fra grossister og egne systemer (ikke Farmastat-tall)
  • Tallene er brutt ned på ulike typer vaksiner (hvor mange komponenter de inneholder) samt art (ørret og laks). Multivaksiner kan også inneholde en PD-komponent.

Kilder: MSD Animal Health og Pharmaq. Oppdatert november 2019.

I mars måned isolert sett ble det omsatt 21 millioner doser, sammenlignet med 9 millioner doser i mars 2018, skriver selskapet i en pressemelding.

De seneste tolv månedene er det solgt 367,3 millioner doser, opp 33 millioner doser fra samme periode året før.

Flere PD-vaksiner

I mars ble det solgt 7,4 millioner doser PD-vaksiner.

- Det er ikke tidligere registrert så høyt salg av PD-vaksine hverken i mars måned eller i første kvartal, sier markedssjef Hilde Mosand i meldingen.

Så langt i år er 15,1 millioner fisk vaksinert mot PD, tilsvarende en oppgang på 5,3 millioner doser fra i fjor.

- Mars har tradisjonelt vært en måned med lite PD-vaksinering. Det er nå fem PD-vaksiner i markedet, og tidspunktet for PD-vaksinering er ikke like fast som det var tidligere. Det ser ut til å være en større spredning i tidspunkt for PD-vaksineringen sammenlignet med tidligere år, sier Mosand.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.