Det er ei øy ca. åtte mil nord for Bergen, i Gulen kommune, ytterst i Sogn og Fjordane.

Barnehagen på Byrknesøy er allerede sprengt. Nye barnekull gjør at det haster med å få på plass en permanent tidsriktig og god barnehageløsning på Byrknesøy, heter det i en pressemelding fra lakseprodusenten Firda Seafood Group, der Braanaas er eier og konsernsjef.

I pressemeldingen heter det at der allerede er så trangt i dagens barnehage at det må flere bordseter til for at ungene skal få i seg mat.

- De ansatte gjør en kjempeinnsats for å holde det gående, men med så stor vekst som det er i barnetallet nå, er situasjonen prekær og det haster med å få ny barnehage på plass, heter det i pressemeldingen.

De to initiativtakerne ser for seg en kraftig vekst i sysselsettingen i årene fremover.

Bare i Firda Seafood Group forventes det nærmere 40 nye arbeidsplasser i de kommende årene.

Ola Braanaas (t.v.) og Tore Larsen. Arkivfoto: Elise Årdal

- Skal vi klare å rekruttere gode ansatte som vil slå seg ned her ute, er barnehagedekning og skole helt sentralt. Kommer det folk, kommer det også barn. Her er et samspill mellom næring og kommune, og vi ønsker fortgang i prosessene, skriver Larsen og Braanaas i meldingen.

Derfor har Steelhead Invest inngått avtale om kjøp av tomteareal i tilknytting til skolen på Byrknesøy. Selskapet vil tilby Gulen kommune «fiks ferdig barnehage» med to avdelinger med 45 plasser, ferdig innflyttingsklar til neste høst.

- Vi kommer umiddelbart til å sette i gang planleggings- og tegnearbeidet og ønsker barnehageansatte og ledelsen ved Byrknes skole velkommen med i planleggingsarbeidet slik at vi i løpet av kort tid kan legge frem et godt forankret og ferdig konsept for Gulen kommune, heter det i meldingen.

Firda Seafood Group vil innestå for fullfinansiering under byggeprosessen som antas å ha en ramme på mellom 10 og 20 millioner kroner.

- Så får Gulen kommune vurdere om de ønsker å overta hele barnehagen, eller å inngå en langsiktig leieavtale på bygg og anlegg når dette står ferdig neste høst. Vi gleder oss til ny barnehage og ser fram til vekst og trivsel i Ytre Gulen, skriver Braanaas og Larsen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.