Maritech
  • Programvareselskap som utvikler og selger IT-løsninger for sjømatnæringen
  • Ble startet som Averøy Dataservice i 1975
  • Har hovedkontor på Averøya samt kontorer flere steder langs kysten. Største avdeling er Molde, med rundt 30 ansatte. Også til stede i Nord-Amerika med rundt 15 ansatte. Totalt har selskapet knapt 60 ansatte.
  • Omsatte for 59,7 millioner kroner i 2016, og tapte 1,6 millioner kroner på driften.
  • Tidligere eiere er hovedsakelig Midtvest Fondene (som eies av blant annet ulike sparebanker samt ulike private aktører), Bølgen Invest og Sparebank 1 SMN Invest. Nå er Broodstock Capital majoritetseier. Var i perioden 2007–2012 eid av Akva Group.

- Vi ser allerede tegn til at nåværende og eksisterende kunder, både i Norge og internasjonalt, har som mål å kapitalisere på den forventende digitaliseringsbølgen i sjømatsektoren. Investeringen vår i Maritech gjenspeiler dette, sier Kjetil Haga, partner i Broodstock Capital, i en pressemelding.

Investeringen i softwareselskapet Maritech er i tråd med Broodstock Capitals strategi om å investere i markedsledere innen vekstnisjer i sjømatnæringen.

Etter transaksjonen, som ble signert i dag, eier Broodstock Capital 52 prosent av aksjene i Maritech. Øvrige aksjonærer er:

  • Midvest Fondene (36 prosent),
  • Bølgen Invest (10 prosent), og
  • Mette Kamsvåg, som er styreleder i Maritech (2 prosent).

Verdien av 100 prosent av aksjene i Maritech er beregnet utfra en multippel på 6-7 x forventet EBITDA-resultat for 2017.

Maritechs historie strekker seg helt tilbake til 1975, men dagens virksomhet ble etablert i 2012 da programselskapet ble skilt ut fra Akva Group ASA. I dag har Maritech nærmere 300 kunder, inkludert de største sjømatselskapene i Norge.

Selskapet sysselsetter omtrent 60 medarbeidere. Maritechs hovedkontor ligger i Averøy, mens det største kontoret ligger i Molde. Selskapet har ytterligere norske kontorer i Oslo, Harstad og Tromsø, samt internasjonale kontorer i Halifax, Canada, og i Seattle, USA.

I løpet av 2017 har Maritech styrket selskapets posisjon innen digitalisering og IoT (internet of things) gjennom å bli majoritetseier i Lillebakk Engineering AS. Janne T. Morstøl er konsernsjef i Maritech.

– Å få Broodstocks bransjekunnskap og finansielle muskler om bord i Maritech vil til syvende og siste komme kundene våre til gode. I dag er Maritech primært et programvareselskap. Nå skal vi trappe opp teknologiutviklingen for å gjøre kundene våre i stand til å utnytte de store datamengdene deres på en enda bedre måte. Å analysere og lære fra denne informasjonen vil gjøre kundene våre i stand til å fatte bedre beslutninger og drive virksomheten deres enda mer kostnadseffektivt, sier Mette Kamsvåg, styreleder i Maritech.

Kamsvåg fortsetter i rollen som styreleder i selskapet.

Jan Erik Løvik og Kjetil Haga, henholdsvis managing partner og partner i Broodstock Capital, går også inn i styret, som består av totalt seks personer.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, ellerabonner på vårt daglige nyhetsbrev.