YoungFish
  • Young Fish er ein uavhengig organisasjon for unge pådrivarar i sjømatnæringa. Organisasjonen vert driven av frivillige og tilbyr ein fagleg og sosial møteplass for unge som er knytta til næringa.
  • Young Fish blir støtta av forskjellige næringsaktørar og har ingen tilsette.
  • Formålet med organisasjonen er å bryte ned skillelinjer i næringa i tillegg til å gje unge best mogleg føresetnader for å kunne drive næringa vidare.
  • YoungFish er for unge i sjømatnæringa under 40 år.

– Først og fremst vil jeg nytte anledningen til å takke Carl Johan for hans innsats og det gode samarbeidet. Han har vært en god ambassadør for både Youngfish og sjømatnæringen. Jeg ser med stor glede fram til å ta fatt på ett nytt verv og er veldig takknemlig for tilliten. Det er en veldig fin gjeng jeg har med meg. Vi som organisasjon går en spennende fremtid i møte, blant annet med internasjonal utvidelse, sier den nyvalgte lederen, Camilla Solheim Nore, i en pressemelding fra organisasjonen.

Generalforsamlingen ble gjennomført virtuelt, slik som mye annet i disse dager.

Årsrapporten som ble vedtatt kan fortelle om 31 treff, over 2300 medlemmer så langt, og gode tilbakemeldinger fra samarbeidspartnere. I samme åndedrag ble vedtektene endret slik medlemmer av Youngfish nå kan være til og med 39 år gamle.

Etter seks og ett halvt års innsats hadde styreleder Carl Johan A. Sandberg på forhånd meldt at han ikke ønsket gjenvalg. Camilla Solheim Nore tar rollen som styrets leder, Piotr Wingaard rollen som nestleder, og Teodor Strand-Johansen er nytt styremedlem.

Nore har god kjennskap til Youngfish, og var med under oppstarten av organisasjonen i 2014.

Nytt styremedlem, Teodor Strand-Johansen, ble tidligere i vår satt til å lede Youngfish sin nysatsing i Nord-Amerika. Han er bosatt i USA og med Youngfish sitt friske mål om å gå gradvis utover landegrensene, regner organisasjonen ham som en verdifull ressurs i styret med sin internasjonale erfaring.