Revisjon– og rådgivningsselskapet EY kårer årlig den bedriftslederen som har vært best på å utvikle selskapet sitt. Prisen heter «EY Entrepeneur of the Year».

Sondre Eide i Eide Fjordbruk er blitt nominert i den regionale kåringen, som ifølge en pressemelding fra EY er verdens største vekstskaperprogram.

I fjor var det bergenseren Per Grieg jr. som gikk til topps både i regionen og nasjonalt.

Her kan du høre Sondre Eide fortelle om kunstig intelligens, og hvordan det gjør røkterne viktigere for oppdrettsnæringen:

Kan gå videre til internasjonal finale

Den regionale kåringen er bare et steg mot verdensmesterskapet i «vekstskapning». Der stilles det grav til at sjefen i selskapet har økt omsetningen til selskapet med minimum 20 millioner kroner, har ansatt 20 arbeidere og har 20 prosent vekst de siste to årene.

EY Entrpreneur of The Year:
  • EY Entrepreneur Of The Year kårer hvert år Norges fremste vekstskaper.
  • EY Entrepreneur Of The Year er nå inne i sitt 18. år i Norge og blir arrangert for 33. gang internasjonalt.
  • Siste års vinnere: Per Grieg jr. i Grieg Seafood (2018), Hans-Petter Mellerud i Zalaris (2017), Jørgen Evensen og Peter Sandrup i Betonmast (2016).
  • EY Entrepreneur Of The Year fokuserer på vekstskaperen bak selskapene. For å bli kåret til EY Entrepreneur Of The Year må man ha entreprenørånd, evne til å drive lønnsomt og bærekraftig, samt tenke nytt, ha internasjonale mål samt personlig integritet og påvirkningskraft.

«I tillegg må selskapet ha en vekstskaper som både har en vesentlig eierandel og er en del av daglig ledelse», heter det i pressemeldingen fra EY.

Kåringen for Region Vest (Hordaland og Sogn og Fjordane) holdes torsdag 31. oktober klokken 18.00 på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen.