Eidsfjord Sjøfarm har kjøpt en AC600PV fôrflåte med flatt tak, fleksibel utfôring fra side og v-baug og med kamerasystem for fjernstyring.

Fôrflåten er selskapets syvende fôrflåte fra Akva Group, og skal settes inn på lokaliteten Haukøya Øst i Nord-Troms. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Denne flåtemodellen ble første gang utviklet i samarbeid med Eidsfjord Sjøfarm, og er tilpasset de barske forholdene ved Haukøya Øst med flatt tak uten styrehus. På grunn av de sterke kreftene som er i sving på lokaliteten vil det være mulig med utfôring både i v-baug og fra siden for bedre fleksibilitet, ifølge meldingen. Fôrflåten fjernstyres utvendig og innvendig via kamerasystem om bord.

Fôrflåte AC600PV
  • Total tonnasje: 600t på fôrsiloer
  • Lengde 37m og bredde 12m
  • 8 stk. foringslinjer
  • Skrog designet med V-bunn
  • Dimensjonert for bølgehøyde opptil 5,5 meter
  • 106 m³ ensilasjeanlegg
  • Utstyrt med 2 stk. 220kva generatorer
  • Kilde: AkvaGroup

Tilpasset lokaliteten

– Vi er stolte over å kunne levere innovative produkter i nært samarbeid med kundene våre. Eidsfjord Sjøfarm hadde behov tilpasset lokaliteten, og sammen fant vi den riktige løsningen. Vi takker Eidsfjord Sjøfarm for et godt samarbeid, sier Hans-Øyvind Sagen, salgsdirektør Akva Group Nordic i meldingen.

Eidsfjord Sjøfarm følger utviklingen i næringen, og har de siste årene investert i nye fôrflåter og flyttet inn i et moderne tilvekstsenter.

– Vi har behov for fôrflåter som ligger stabilt i sjøen og som har fleksible utfôringsløsninger. Akva Group har vist seg som en trygg leverandør gjennom flere år, og ga oss den første flåten med v-baug – som er opprinnelsen til denne fôrflåten – og nå den andre leveransen med det fleksible utfôringssystemet, sier Roger Simonsen, daglig leder i Eidsfjord Sjøfarm.

Fôrflåten AC600PV leveres med et konvensjonelt luftfôringsanlegg, åtte fôringslinjer og er forberedt for Akva Hybrid batteripakke. I og med at fôrflåten fjernstyres så har den bare et lite kontrollrom med kjøkkenkrok til bruk ved spesielle behov.

Eidsfjord Sjøfarm er havbruksselskapet i Holmøy-konsernet. Selskapet har totalt 35 ansatte, og 16,5 laksekonsesjoner fordelt på lokaliteter i Nordland og Troms. Administrasjonen og tilvekstsenteret er lokalisert på Sortland.

Les også:

Hun skal vise oppdretterne hva de har å tjene på big data og sporingsteknologier

Salmar-eier Gustav Witzøe stusser over at nordmenn ikke vil jobbe i lakseindustrien

Stortinget har vedtatt å utrede rullerende mtb