Grovfjord Mek. Verksted overleverte denne uken oppdrettskatamaranen «Haukøy» til Eidsfjord Sjøfarm AS, skriver båtprodusenten i en pressemelding.

«Haukøy» er den syvende båten Grovfjord Mek. Verksted har levert til Eidsfjord Sjøfarm. Båten skal ha base i Hamneidet i Nord-Troms.

Vekt på sikkerhet

«Haukøy» er en oppdrettskatamaran med hoveddimensjoner 14,99 x 7,6 meter og er utstyrt med en kran 38,3 tonnmeter, vinsj på 12 tonn samt 2 capstaner med 3 tonn trekkraft.

Rederiet har i valg av løsninger lagt stor vekt på sikkerhet under arbeidsoperasjoner på dekk samt komfort for mannskapet. Båten er derfor bygget med et romslig rorhus med pantry og sittegruppe, i tillegg til et stort dekkshus som inneholder tørkerom/verksted og toalett.

Bildet viser bropulten om bord i "Haukøy". Foto: Grovfjord Mek. Verksted

Fartøyet er levert med en ny og moderne broløsning som erstatter den gamle bropulttypen i tre.

Hovedmotorene yter 2 x 500 hestekrefter ved 1800 o/min, mens aggregatet er på 29,3 kVA. For øvrig er båten utstyrt med hydraulisk høytrykksvasker, og det er montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring. Båten er bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.

Holmøy Maritime- Eidsfjord Sjøfarm AS
  • Eidsfjord Sjøfarm AS er havbruksselskapet i Holmøy-konsernet.
  • Selskapet har totalt 35 fast ansatte fordelt på lokaliteter i Nordland og Troms.
  • Administrasjonen er på Sortland.
  • Siden starten i 1990 har selskapet vokst ved oppkjøp av konsesjoner, og har nå en årlig produksjon på om lag 18.500 tonn laks.
Grovfjord Mek. Verksted AS
  • Grovfjord Mek. Verksted AS er Norges største produsent av arbeidsbåter i aluminium.
  • Selskapet er lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms.
  • Siden år 2000 har vi levert omlag 135 båter til oppdrettsnæringen.