I en børsmelding fredag melder Endúr at deres datterselskap Endúr Sjøsterk har signert kontrakter allerede i 2022 har signert kontrakter med Ballangen Sjøfarm, Gigante Salmon og Høgskulen på Vestlandet.

– Samlet verdi på kontraktene er på nesten 100 millioner kroner. Året har begynt godt, uttaler daglig leder i Sjøsterk, Mons-Ove Hauge i meldingen.

Leveranser i 2022

Ballangen Sjøfarm har en årlig lakseproduksjon på 11.000 tonn. Selskapets produksjonsfasiliteter ligger i Ofotfjorden i Evenes og Narvik kommune. Selskapet er delvis eid av Cermaq som i november 2021 bestilte en fôrflåte av Sjøsterk.

– Nå er det Ballangen Sjøfarm som er bestiller av en Sjøsterk 602-flåte. Flåten som i helhet blir produsert i betong, er på 20 x 40 meter og har en lastekapasitet på 600 tonn. Flåten får en boligdel på toppen og skal leveres i desember 2022, opplyses det i pressemeldingen.

Sjøsterkflåten som Gigante Salmon har bestilt er en bolig- og arbeidsflåte på 17 ganger 34 meter. Flåten har en lagringskapasitet på 600 tonn og skal leveres i mai neste år. Flåten skal benyttes ved deres nye landbaserte oppdrettssatsing i Rødøy kommune på Helgeland i Nordland.

– Flåten er selve operasjonssentralen i det nye anlegget, og det er gledelig å ha denne kontrakten på plass. Det er en avgjørende forutsetning for driften av anlegget, uttaler Helge E. W. Albertsen, CEO i Gigante Salmon AS.

– Sikrer gode arbeidsplasser

Han forteller at Gigante-konsernet har kjøpt to oppdrettsflåter fra Endúr Sjøsterk tidligere.

– Signeringen av denne kontrakten er en viktig milepæl for prosjektet og selskapet, sier Albertsen.

I tillegg har Høgskulen på Vestlandet signert kontrakt på en flåte som skal benyttes til dykkebase ved dykkerutdanningen i Bergen. Den skal leveres i fjerde kvartal i år.

I børsmeldingen opplyser Endúr at selskapet hadde en ordrereserve på rett i overkant av 2,2 milliarder kroner per tredje kvartal i fjor.

– Kontraktene sikrer gode arbeidsplasser og bidrar til god aktivitet i våre produksjonsfasiliteter like utenfor Bergen. Vi er glade for alle kontrakter, men det er spesielt gledelig at aktører som har bestilt flåter fra oss tidligere kommer tilbake gang etter gang. Det tar vi som en bekreftelse på at vi leverer et produkt som tilfredsstiller kunder med høye krav til kvalitet og driftssikkerhet, sier Hauge.