Årets konferanse har som formål å dra diskusjonen om sjømatnæringen hele veien ned fra 2030 til 2021, opplyser YoungFish i en pressemelding om konferansen.

Det var få som hevet øynene over ambisjonen om å produsere 2,5 millioner tonn laks i 2020 da ambisjonen ble kjent for ti år siden. I 2021, ett tiår senere er produksjonsvolumet i Norge flatet ut og mange av de samme fundamentale utfordringene er uløst. I tillegg går rundt 200.000 nordmenn arbeidsledig, samtidig som næringen importerer arbeidere fra over grensen for å jobbe på norske fiskemottak og slakterier, påminner organisasjonen i meldingen.

– I lys av pandemien og konsekvensene dette har for norsk næringsliv så var det flere spørsmål som ble naturlig og sentrale i utforming av årets konferanse, uttaler leder for konferansen, Jørgen Skeide, i meldingen.

Gjør «annerledeslandet» Norge nok for å sikre at vi passerer de hindrene som bremser sjømatnæringens utvikling videre? Hvordan skal vi kunne øke produksjonen når de gode innsatsfaktorene til lakseforet også er våre største knapphetsfaktorer? Er de store visjonene for sjømatnæringen bare et luftslott, lyder spørsmålsstillingen de unge i sjømatnæringa vil lufte når årets YoungFish konferanse går av staben 10. februar.

Statsminister, Erna Solberg kicker i gang det hele og på deltagerlisten finner man et bredt spekter av ledere i næringen, politikere, og fageksperter. Atle Eide, styreleder i Salmar, og oppdretter Sondre Eide i Eide fjordbruk finnes på listen. Det samme er fiskeriministeren, Ida Breckan Claudi i Regnskogsfondet og Kristina Furnes, global kommunikasjonssjef i Grieg Seafood.

Skeide peker i meldingen på at å arrangere konferansen digitalt, slik organisasjonen må gjøre i år, faktisk muliggjør deltagelse for flere.

– Ikke bare fordi den er gratis, men også lettere tilgjengelig, sier Jørgen Skeide.