Arbeidsbåten av typen ProZero 8m Full Cabin lages av den danske produsenten Tuco Marine, som holder til i Fåborg. Dette er forøvrig samme type raske arbeidsbåt som Havkar Drift nylig fikk overlevert, opplyses det i en pressemelding fra det danske selskapet.

Båten er både utstyrt og beregnet for bruk som hurtiggående arbeidsfartøy i oppdrettsnæringa, og kan også kan ta passasjertransport ved behov.

- I tillegg til førerhus med plass til et helt crew, er båten utstyr med godt organisert arbeidsdekk, lyder beskrivelsen av båten.

- Båten skal i bruk i områder med røff sjø, og vi har i henhold til tester skjønt at det er denne båttypen veldig godt egnet for. I tillegg har den lavt drivstofforbruk, noe som er bra med tanke på driftskostander og miljøet, uttaler teknisk sjef ved Egil Kristoffersen og Sønner AS, Jørn Arntun, i pressemeldingen.

Eva Kristoffersen, daglig leder og majoritetseier ved Egil Kristoffersen og Sønner. Foto: Arkivfoto Silje Helene Nilsen

Egil Kristoffersen og Sønner er et familieeid selskap som produserer smolt og laks i to kommuner i Nordland, Meløy og Bø. Det er Eva Kristoffersen som eier selskapet sammen med søsteren Anna Elisabeth Kristoffersen.