Færøyske Tjaldur har vært hovedeier av Liftup i utviklingsprosessen av Liftups dødfisk-skanner og har inngått en investeringsavtale med teknologiselskapet Createview, kommer det frem i en pressemelding mandag.

Emisjonen støttes også av eksisterende eiere i Createview med ramme på inntil 8 millioner kroner. Totalt med denne pakken har Createview i år kapitalisert selskapet med 28 millioner kroner, opplyser de i pressemeldingen.

– Tjaldur representerer for oss en viktig bekreftelse på at våre digitale løsninger med maskinlæring og kunstig intelligens er fremtidsrettede og vil gi stor nytte for brukerne av løsningene. Tjaldur er svært godt orientert i havbruksnæringen og har eiere og styre med betydelig kompetanse fra flere sektorer. Tjaldur vil bidra aktivt i videreutvikling av Createview og deres investeringsdirektør Nils Jegstad går inn i styret. Vi gleder oss over at vekstfinansiering er på plass og at vi kan tilby laksenæringen fremtidsrettede produkter og trygghet for sine data med fra vårt norsk-baserte teknologiselskap, sier Even Bringsdal, gründer og daglig leder i Createview i pressemeldingen.

– Vi er imponert over hva teamet i Createview har fått til med relativt beskjedne ressurser. Vår vurdering er at selskapet vil spille en viktig rolle i digitalisering av havbruksnæringen med sine løsninger. Vårt bidrag blir nå å engasjere oss i selskapet og gi Createview-teamet den støtten de fortjener til å lykkes på sin videre reise, uttaler Rúni M. Hansen, arbeidende styreleder i Tjaldur.

Createview lanserte nylig en patentsøkt dødfisk-skanner i samarbeid med Liftup, hvor sistnevnte produserer systemer for håndtering av tapt laks i produksjon.

Formålet med skanneren er å gi oppdrettere data om produksjonstap samt peke på mulige årsaker slik at velferden i lakseproduksjonen kan bedres.