(Oppdatert med nytt siste avsnitt kl 09:25)

MMC First Process leverer teknologi og systemer for håndtering av fisk, både til fiskeri– og havbruksnæringen. Det børsnoterte verftkonsernet Havyard eier i dag 75 prosent, men har tidligere meldt at de vil selge seg ut av selskapet.

Ledelse og investeringsfond

Mandag opplyser Havyards at de har inngått avtale om salg til et konsortium bestående av dagens minoritetsaksjonærer. Konsortiet omfatter MMC–sjef Petter Leon Fauske, investeringsselskapet Credo Partners og grunnlegger Leif Gjelseth. Som en del av transaksjonen vil Havyards kjøpe MMC First Process sine aksjeposter i MMC Green Technology og Green Enviro.

I transaksjonen verdsettes MMC First Process til 310 millioner kroner. Salget gir Havyard en likviditetseffekt på 225 millioner kroner.

Avtalen er betinget due diligence, og partene tar sikte på en gjennomføring innen 10. juli.

Fortsetter samarbeidet

I en pressemelding fra kjøperne heter det at prosessen med Havyard «har vært konstruktiv».

«Begge parter er innstilt på å videreføre dagens kommersielle samarbeid til beste for begge parter der dette er naturlig. Havyard vil fortsatt være en viktig kunde for selskapet, og MMC First Process vil fortsatt være en viktig leverandør for Havyard», heter det.

Det opplyses videre at det var First Process Holding som tok initiativ til prosessen. Kjøperne skriver at de har opplevd sterk støtte fra de ansatte.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.