Kontrakten med Maritech er et ledd i oppbygningen av eget salgsapparat hos Firda Seafood Group samt satsing på sporbarhet og sertifisering, går det fram av en pressemelding fra Maritech.

Selskapet leverer programvare, integrasjoner og analyseverktøy for sjømatnæringen, og opplyser at de er godt i gang med implementeringen i tett samarbeid med Firdas egne ressurser. Leveransen omfatter digitale verktøy for salg og sporing, samt integrasjon mot pakkeri.

- Vi kjenner Maritech fra før, og de var et naturlig valg for oss,. Vi får skreddersydde bransjeløsninger vi vet fungerer, og er raske og enkle å komme i gang med, sier Jon Gunnar Kviebakk i Firda Seafood, i pressemeldingen.

Maritech er majoritetseier i sjømatanalyse-selskapet Sea Data Center på Island, og kjøpte i oktober 2019 også Timpex, som er spesialister på software for transport og logistikk. Timpex ble 1. mars 2020 fullt integrert i Maritech. I mars 2020 kjøpte Maritech 100 prosent av IoT-selskapet Lillebakk AS, der selskapet siden 2017 har vært majoritetsaksjonær. Maritech eies av Broodstock Capital Partners, og har avdelinger i Molde, på Averøy, i Harstad, Trondheim, Åndalsnes og Oslo, på Island, i Canada, USA og Chile.

Firda Seafood Group AS har hovedkontor på Byrknesøy mellom Bergen og Bremanger. Selskapet bygger nå nytt mottaksanlegg, ny filetfabrikk, innfrysingslinje og fryselager på samme lokasjon, og fabrikken vil ha en daglig kapasitet på 50 tonn ferdig filet.