ASC-sertifisering
  • ASC (Aquaculture Stewardship Council) er et uavhengig miljømerke for fisk og sjømat fra oppdrett. Merket skal garantere at produktet kommer fra ansvarlig havbruk.
  • ASC ble stiftet i 2010 av WWF og IDH (Dutch Sustainable Trade Initiative).
  • Miljømerket viser forbrukerne at sjømaten kommer fra oppdrettsanlegg som har minimert påvirkningene på miljøet og samfunnet.
  • Det finnes kriteriesett for 9 arter, blant annet scampi (tropiske reker) og laks

Det betyr at Firda Sjøfarmer allerede fra i dag, mandag, vil kunne selge ASC-sertifisert Fjordørret. De to første lokalitetene etter bærekraftsstandarden ASC ble godkjente torsdag, og en tredje lokalitet er like rundt hjørnet, skriver selskapet i en pressemelding.

ASC standarden er en frivillig standard som setter fokus på blant annet miljø og sosialt ansvar, dyrevelferd og åpenhet. Det er til sammen over 200 punkter som skal sjekkes av eksterne revisorer som er akkrediterte til å revidere ASC-standarden.

Selskapet opplyser i sin melding at målet er å sertifisere alle lokalitetene i Firda Sjøfarmer AS, og det er lagt opp et løp der dette vil kunne oppnås sommeren 2022.

- For Firda Seafood Group markerer dette et løft av produktets kvalitet, og det gir innpass i nye markeder, og styrker konkurransekraften til selskapet, skriver selskapet.