De to oppkjøpte selskapene, Ferskvannsbiologen og Skandinavisk Naturovervåkning, fusjoneres og fortsetter som en ny selvstendig enhet innenfor Åkerblå Group, det går fram av en pressemelding fra fiskehelseselskapet fredag morgen.

Målet er å utvikle enda bedre tjenester gjennom å styrke kompetansemiljøet og satsningen på FoU, samt trappe opp forskning innenfor fagområdene anadrom laksefisk og innlandsfisk, opplyses det. Det vil kompetansen fra Ferskvannsbiologen AS og Skandinavisk Naturovervåkning AS bidra til mener man.

Sammen driver Skandinavisk Naturovervåkning AS og Ferskvannsbiologen AS forvaltningsrettet overvåking, rådgivning og forskning innenfor fagområdene innlandsfisk og laksefisk, og har hovedkontorer henholdsvis i Trondheim og Lødingen.

- Vi er særlig opptatt av evnene Skandinavisk Naturovervåkning og Ferskvannsbiologen har til å utvikle systemer og løsninger innenfor sine fagfelt. Dette skal vi i felleskap jobbe sammen om, og det vil resultere i kunnskapsheving blant ansatte og næringene sier administrerende direktør i Åkerblå Group, Roger Sørensen, i pressemeldingen.