Den 5. juni tapte Glimt 6-0 mot Vålerenga i Oslo. I ettermiddag vant Glimt 4-0 på heimebane mot samme lag. Det går en nemesis gjennom livet.

NRK melder at for Vålerenga er det nå bekmørkt. Laget har ikke vunnet siden storseieren mot Glimt i juli.

Video: Tord Theodor Olsen, Rabalder Produksjon.

Det var laksen som utgjorde forskjellen. Og laksen trekker publikum.

Begge langsidene av tribunene var utsolgt og fulle av folk: Rundt 3.860 personer kjøpte billett på en regntung dag.

Publikum i Fanzone i forkant av kampen. Foto: Tord T. Olsen

- Det er rekord i år. Vi er kjempefornøyd, sier Jannike Ramsvik til IntraFish. Hun er leder for marked og kommunikasjon i Glimt.

Det ble laget 4.500 middagsporsjoner til kampen.

- Det var akkurat perfekt beregnet. Der er bare noen bokser igjen, sier Ramsvik rett etter lakseseieren.

Laksekampen er publikumsfavoritt.

Den første Laksekampen ble arrangert i 2011, med den første verdensrekorden i sushi-mosaikk på Aspmyra. Kampen ble publikumsfavoritten den sesongen.

Laksekampen from Rabalder Produksjon on Vimeo.

Høydepunktet for Laksekampen publikumsmessig var 19. september 2016. Da fant 7.564 tilskuere veien til Aspmyra, og det ble rekord den sesongen.

Publikum. Foto: Tord T. Olsen

I løpet av Laksekampens niårige historie er det servert mye fisk på Aspmyra:

  • Ca. 40.000 porsjoner totalt
  • Ca. 60.000 sushi-biter
  • Ca. 85 kvadratmeter sushi i form av en mosaikk med 100 års-logoen til Bodø/Glimt i 2016

I forkant av årets Laksekamp fikk elevene ved Bodøs katolske skole St. Eystein være smaks-testere på maten som skulle serveres på Aspmyra. De tok oppgaven alvorlig og diskuterte ivrig smak og behag.

- Jeg likte wrapsen best. Jeg synes også det er kult at de har brukt potetlefse. Veldig norsk, sier Magnus Torsteinsen i en pressemelding fra arrangøren.

Tester smaken: Mangus Torsteinsen (t.v.) og Victor Mendoza Gjengaar. Foto: Tord T. Olsen

Han hadde smakt på alle rettene:

  • wraps med hvitløksmarinert røkelaks
  • laksesashimi på ris med spicy agurk og sesam
  • en tom kah-suppe med laks og koriander

Rettene var satt sammen av en prisbelønt kokk, Rasmus Skoglund.

Lærerne ved skolen syntes det var stas at skolen ble valgt ut til smaksprøven.

- Jeg synes jo ungdommene har en overraskende god holdning til fisk, sa lærer Ann-Marita Edvardsen.

Laksekampen på Aspmyra 2019. Foto: Kent Even Grundstad
Bodøelever som smaks-testere: Trygve Joakimsen (t.h.) og Erica Agathe. Foto: Tord T. Olsen
Lakseoppdretter Geir Wenberg snakker med elever fra bodøskolen. Foto: Tord T. Olsen
Bodø/Glimts Ørjan Berg dirigerte arbeidet med sushi-mosaikken i 2016. Foto: Tord T. Olsen
Verdensmester i sushi-mosaikk 2016: Bodø/Glimt og Salten Aqua. Foto: Tord T. Olsen

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.