Det går fram av en børsmelding fra selskapet. Tildelingen henger sammen med tidligere omtalt utvikling av virksomheten i Placentia Bay.

Det norskeide selskapet mottok tre oppdrettstillatelser fra kanadiske myndigheter tidligere i 2020, og nå er altså fem nye tillatelser på plass.

- Dette er en viktig milepæl. Med disse fem tillatelsene er vi ett steg nærmere i utviklingen av en ny oppdrettsregion i Newfoundland. Med sin nærhet til det viktige amerikanske markedet på østkysten, er vår virksomhet i Newfoundland en nøkkelfaktor i vår 2025-strategi, uttaler administrerende direktør i Grieg Seafood ASA, Andreas Kvame, i meldingen.

Skal øke etterhvert

Oppdrettsvirksomhet i Newfoundland-regionen påregnes å bidra med 15.000 tonn årlig slakting innen 2025, og har et langsiktig potensial på 30.000-45.0000 tonn slaktet laks, opplyses det videre.

Den første høstingen av fisken finner sted i 2022/2023.

- Vi skal bygge opp i Newfoundland-regionen steg for steg og i tråd med beste praksis fra våre beste operasjoner i norske regioner. Vi skal drive oppdrett med et så lavt miljøavtrykk som mulig og med så god fiskevelferd som mulig. Vi skal bidra til lokale arbeidsplasser og verdivekst for Marystown-området. Det er viktig for oss å være en god partner i lokalsamfunnet og for lokale myndigheter, understreker Kvame i meldingen.

Selskapet har for tiden et nytt RAS-anlegg og klekkeri under bygging i Marystown, og i juli i år ble den første rogna plassert i klekkeriet.