Den nye hybridbåten er en NabCat 1375 MD El, som har fått navnet «Campus Blå».

– Vi så at hybridbåter var på vei inn, og ansatte i oppdrettsnæringen er generelt bevisste på utslipp og karbon-avtrykk. Det gjorde den nye hybrid-båten fra Moen Marin til et veldig godt valg for oss. Batteripakken på 250kWh gjør at vi stort sett vil drive båten helelektrisk, sier rektor ved Havbruksakademiet, Alexander Halsen, i en pressemelding.

– Vi er et kompetansesenter som må tenke fremover og sørge for godt utstyr til elevene. Det handler både om å få flinke folk til å søke seg hit, og det handler om fremtiden i næringen. Elektriske båter har for øvrig en annen fordel også – de er stillegående. Det er bra når du skal drive undervisning til sjøs, legger han til.

Sittegruppe med takmontert smarttavle om bord på Campus Blå. Foto: Moen Marine

Hans-Jørgen Eilertsen, som er salgssjef hos Moen Marin, opplyser i meldingen at de har gjort en del skreddersøm for skolen. Det er lagt til rette for undervisning i styrhuset med ekstra stor sittegruppe og takmontert smarttavle. Skolen har også vært spesielt opptatt av HMS og gjort mange valg for å få en trygg og sikker båt, som utvendig styreposisjon med skjerm og 360 graders kamera for å få ekstra god oversikt.

Moen Marin er storleverandør av arbeidsfartøyer til havbruksindustrien, og i november 2019 ble Scale AQ eneeier av Moen Marin AS. Hovedkvarteret befinner seg i Trondheim, og selskapet har avdelingskontor langs hele norskekysten, samt 27 avdelinger i 11 ulike land.

__________________________________________________________________________________________________

Lyst til å lese flere saker om havbruk og sjømat? Klikk HER for tidsbegrenset abo-tilbud på IntraFish.no: 300 kroner for 3 måneder.