Konkurransen er organisert av kunnskaps- og opplæringssenteret Kigok i samarbeid med yrkesopplæringsorganisasjonen World Skills, Nordland Fylkeskommune og Meløy videregående skole.

Ved fylkesfinalen 14. februar var det Meløy videregående skole avdeling Inndyr som gikk av med seieren og som nå skal representere Nordland under den nasjonale finalen.

I finalen skal de konkurrere mot representanter for Troms, Trøndelag, Sogn og Fjordane og Rogaland.

- Vårt ønske er at arrangementer som dette skal bygge fag- og yrkesstolthet hos elevene, sier daglig Leder i Kigok, Tore Laugsand, i en pressemelding fra Salten Aqua.

Under dette historiske skole-NM er Salten Aqua representert med Jørgen Wenberg, som har sittet i styringsgruppen.

Han er ansatt i Wenberg Fiskeoppdrett, ett av eierselskapene i Salten Aqua. Dette har medført deltakelse i planlegging, gjennomføringen og oppgaver relatert til norgesmesterskapet.

- For tidlig å engasjere ungdom i næringa er det viktig at vi skaper arenaer hvor det er potensial for faglig utbytte, sier Jørgen Wenberg.

Kigok representerer samarbeidet mellom virksomhetene OKFM (Opplæringskontoret for Midtre Nordland) og KiG (Kunnskapssenteret i Gildeskål). Blant medlemsbedriftene som stiller med lærlingplass lokalt, finner vi Gifas (Gildeskål Forskningsstasjon), ett av eierselskapene i Salten Aqua. Gifas har tilholdssted på Inndyr i Gildeskål, hvor regjerende fylkesmester nå har tilholdssted.

Elever fra Inndyr skal representere Nordland i Skole-NM i akvakultur. Foto: Kigok

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.