Fakta om Hofseth International AS
  • Hofseth International AS er et internasjonalt sjømatkonsern med hovedkontor i Ålesund. Selskapet er Norges ledende videreforedler av laks og ørret og har en total foredlingskapasitet på 85.000 tonn råstoff på sine tre fabrikker på Sunnmøre; Ålesund, Valderøy og Syvde.
  • Konsernet har ca. 350 ansatte og omsatte for nærmere to milliarder kroner i 2016. Hofseth International produserer alt av ferdigprodukter, herunder fileter, porsjoner og røkte produkter for ledende internasjonale dagligvare- og restaurantkjeder og mer enn 95 prosent av produksjonen eksporteres.
  • Hofseth International er også største aksjonær og leverandør av råstoff til Hofseth Biocare som bruker avskjær fra foredling til å produsere lakseolje, protein og kalsium. Hofseth Biocare spiller en nøkkelrolle i konsernets strategi om å sikre en bærekraftig og fremtidsrettet drift, hvor hele fisken utnyttes uten at noe går til spille.

Distributør-gigant skal selge Hofseth Biocare-produkter over hele verden, skriver selskapet i en pressemelding tirsdag.

IMCD-gruppen er børsnotert på Euronext i Amsterdam, har 49.000 detaljist- og grossistkunder i 50 land og hadde i 2019 en omsetning på 25 milliarder kroner går det frem av meldingen.

– Dette er en viktig milepæl for Hofseth Biocare. Å inngå en eksklusiv avtale med verdens ledende distributør av ernærings- og farmasøytiske produkter er banebrytende for vårt selskap. Denne avtalen er et bevis på at investeringene i forskning og utvikling selskapet har gjort gjennom årene kaster av seg, uttaler administrerende direktør i Hofseth Biocare, Roger Hofseth, i meldingen.

Avtalen dekker regioner i alle verdenshjørner, inkludert USA og Canada, det meste av Sør-Amerika, inkludert Argentina, Brasil og Mexico, samt Australia, New Zealand, Sør-Afrika og Tyrkia, opplyses det.

– IMCD har en formidabel global rekkevidde, og er spesielt sterke i Nord-Amerika. Her forventer vi at de skal lykkes med å åpne dører for våre ernæringsingredienser av medisinsk kvalitet, og vi ser frem til å komme i gang raskt, legger Hofseth til.