Det kommer frem i en pressemelding fra Hukkelberg Boats 4. desember.

«Havørna» blir altså den tredje båten levert til Lerøy Aurora fra verftet på Aukra, i Møre og Romsdal fylke. Båten er nå på plass ved Lerøy Auroras anlegg ved Kvaløya, rett vest for Tromsø, ifølge pressemeldingen.

Fra tidligere har Lerøy Aurora mottatt de to arbeidsbåtene «Havella» og «Havsula». Begge to er av typen Flying Fish 30Z, og er 7,99 meter lange. Oppdrettsselskapet hadde imidlertid et ønske om at «Havørna» skulle bli litt større, og valget falt dermed på typen Flying Fish 33Z MK2 som er 10,35 meter lang.

«Havørna» er også litt bredere enn de to første båtene, med kraftigere fremtidsløsning.

«I sum gir dette båten enda bedre sjøegenskaper, og første tilbakemeldinger fra lokasjonen er svært positive. Tett og godt samarbeid mellom Lerøy Aurora og Hukkelberg har stått sentralt i prosessen, og dette har nå resultert i en gjennomarbeidet båt tilpasset Lerøy Aurora’s behov», heter det i pressemeldingen.

«Havørna» blir den tredje båten Hukkelberg Boats har levert til oppdrettsselskapet. Foto: Hukkelberg Boats.

Har vektlagt sikkerhet i nybygget

– Sikkerhet er også en svært viktig faktor i våre prosjekter. Med vår erfaring fra konstruksjon av redningsbåter har vi utviklet en rekke praktiske løsninger som bidrar til å ivareta sikkerheten til alle om bord, samtidig som de er med på å legge til rette for en trygg og effektiv arbeidsdag for mannskapet. Bruk av velprøvde komponenter med høy kvalitet gjør også at driftssikkerhet ivaretas, sier daglig leder i Hukkelberg Boats Øyvind Sommer Hukkelberg i pressemeldingen.

«Havørna» hører til en modellserie som vi kaller Flying Fish Z-serien. Dette er båter som strekker seg fra 8 til 12 meter, som kan tilpasses en rekke bruksområder som personbefordring, inspeksjon, ROV, dykking, ambulanse, redningstjeneste og generelle arbeidsformål. '

– Vi legger stor vekt på skreddersøm, og sikrer dette igjennom tett og god dialog med våre kunder igjennom hele prosjektet, sier Hukkelberg.

Påvirkes av koronaviruspandemien

Hukkelberg legger til at selskapet er inne i en annerledes tid nå som koronavirussituasjonen har gjort at bedriften måtte ta grep, både i produksjon og med tanke på komponentleveranser.

Dette ble gjort for å opprettholde god fremdrift i prosjektene.

– Og takket være iherdig innsats fra hele gjengen her, klarer vi å levere gode prosjekter til rett tid, sier Thomas Breivik som er salgsleder i Hukkelberg Boats.