Firda Seafood er eksportselskapet i Ola Braanaas’ konsern Firda Seafood Group i Gulen kommune ytterst i Sogn og Fjordane.

I en pressemelding fra Braanaas heter det at Firda Seafood Group har inngått en samarbeidsavtale med ICE Seafood «angående eksport av laks og ørret».

Han legger til at «ICE Seafood har vært en viktig samarbeidspartner for Firda i flere år. Firda har jobbet med å styrke salgs- og markedsapparatet i Firda Seafood, og i den sammenheng var det naturlig for Firda å søke et tettere samarbeid med ICE Seafood. Denne avtalen vil gi Firda muligheten til å jobbe mer aktivt i markedet, og til å få en bedre og mer direkte oppfølging av eksisterende og potensielle kunder. Vi ser frem til dette samarbeidet og tror at dette vil skape nye spennende muligheter.»

Det dreier seg om et strategisk samarbeid.

Bak lakseeksportøren ICE står brødrene Viachaslau Leonchenka og Alexandre Nikolaevich Leonchanka fra Hviterussland. Firmaet holder til i Bergen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.