Dette er den andre fôrflåten Akva Group leverer til Laxar.

– Vi takker Laxar for tilliten det er å få levere enda en fôrflåte til dem. Island er et spennende marked med god fart – og som har store muligheter for videre vekst. Med denne leveransen befester vi vår ledende posisjon som leverandør av fôrflåter til Island, sier Hans-Øyvind Sagen, salgsdirektør Nordic i Akva Group i en pressemelding fra selskapet.

Laxar Fiskeldi har nylig fått godkjent økning av sin produksjonslisens på østkysten av Island og har mål om en vekst i produksjonskapasiteten opp til 16.000 tonn årlig.

Gunnar Gunnarsson er produksjonssjef i selskapet. Han har erfaring fra en årrekke med produksjonsansvar i havbruksnæringen som gjør ham klar på hvilke egenskaper en fôrflåte skal ha.

– Vi må ha flåter der robusthet, sikkerhet og stabilitet står i høysetet. I tillegg er kapasitet og funksjonalitet både med tanke på siloer, ensilasje og fôring sentrale stikkord. Godt utstyr er en vesentlig suksessfaktor for at vi skal lykkes med vår satsing, og AC 650 Panorama fra Akva Group har egenskapene vi ser etter, sier Gunnarsson i pressemeldingen.

Fôringskapasitet på 650 tonn

Fôrflåten vil ha en fôringskapasitet på 650 tonn fordelt på 12 siloer, med åtte fôringslinjer med velgerventiler. Flåten har også muligheter for batteripakken Akva Hybrid, og blir levert med veterinærrom, verksted, kontrollrom, lugarer og mer.

Ensilasjetanken rommer opp til 60 tonn. Fôrflåtens dimensjoner uten plattformer er på 31,3 x 12 meter. Flåten skal kunne tåle opp til 4,5 meter signifikant bølgehøyde.

Det er også praktisk at Laxar Fiskeldi er lokalisert like ved Akva Groups servicestasjon i Eskifjordur. Der har selskapene fra før en leverings og serviceavtale for notutstyr.

– Det gir oss gode vilkår for å videreutvikle samarbeidet innen oppdrettsutstyr. Det blir spennende å følge Laxar sin produksjon og videre vekst i fremtiden, sier Sagen.