Deltagere kan kjøpe og selge sjømat på nettsiden på sekunder. Den første forsikrede handelen på nettsiden fant sted fredag 8. november. Sjømatprodusenter og kjøpmenn kan vurdere kredittverdigheten til potensielle kjøpere og forsikre handler. Dette er støttet av sikkerheten til verdens største kredittforsikringsselskap, Euler Hermes, som er del av Allianz Group.

Vil redusere risiko ved handel

Jet Seafoods digitale markedsplass gjør det mulig for anonyme selgere og kjøpere å få transparente priser, en oversikt over tilførsel og etterspørsel, forbedret likviditet og forbedret markedstilgang.

Dette legger til rette for like muligheter for handel av sjømatprodukter og da spesielt laks, og skaper markedseffektivitet, bedre prisoppdagelse og sikkerhet i forsyningskjedene til sjømatprodusenter i Norge og utland.

Mener det er et vekstmarked

Selskapene forventer at veksten i etterspørsel vil øke raskt de kommende månedene.

Euler Hermes mener at kredittforsikring tilpasset for små- og mellomstore bedrifter er et vekstmarked. Selskapet mener tilbudet om enkeltfakturaløsninger gjennom finansplattformer og innovative markedsplasser globalt, vil åpne opp dette markedet.

Stiller med betalingsgaranti

Den tekniske integreringen mellom Jet Seafood og Euler Hermes tillater brukere av plattformen å forsikre kontoer med mottagelige midler når de handler gjennom Seafoodportal.com.

Under handelsprosessen kan oppdrettere og andre godkjente medlemmer av Seafoodportal.com umiddelbart kredittsjekke og kjøpe kredittforsikring på individuelle kjøp. Om kjøperen ikke kan betale, eller går konkurs, vil det finnes en betalingsgaranti.