– Dette markerer slutten på hans karriere hos Nutreco som har strukket seg over mer enn 23 år etter at han startet i Skretting, verdens største fiskefôrselskap som eies av Nutreco, skriver selskapet i en pressemelding.

Rob Koremans kommer til Nutreco 1. august og tar over som ny konsernsjef fra 1. oktober.

– Det har vært et privilegium å være en del av Nutreco i så lang tid og ha fått fylle rollen som konsernsjef de siste seks årene. Det har vært fantastisk å arbeide i en voksende jordbruks- og havbruksindustri, og en glede å jobbe sammen med så mange flotte mennesker. Men nå er tiden inne for en forandring. Jeg har tatt en personlig beslutning om å flytte tilbake til Norge med familien min etter å levd i utlandet i mange år, sier Nesse i pressemeldingen.

– Knut har vist stort lederskap i sin rolle som konsernsjef for Nutreco. Han har hatt avgjørende innvirkning på utviklingen, veksten og suksessen til selskapet. Under Knuts lederskap har selskapet nå et solid grunnlag for vekst og en klar strategisk retning for de kommende årene. Vi ønsker Knut alt det beste for fremtiden, sier konsernsjef Jeroen Drost i SHV, det nederlandske familieselskapet som eier Nutreco, i en kommentar.

Koremans er doktor i medisin fra RSM Erasmus universitet i Nederland og har en MBA fra Babson College i USA. De siste tretti årene har han hatt forskjellige lederverv hovedsakelig innen farmasøytisk industri, blant annet fra Serono (en del av Merck Group), Grünenthal og Sanofi-Aventis i Nederland, Tyskland, Tsjekkia og Sveits. I sin siste stilling var han president & CEO Global Specialty Medicines og medlem av Executive Committee hos Teva Pharmaceutical Industries Ltd.