- Et bransjetema i oppdrettsindustrien har lenge vært omega-3- nivået i laksen. Dette har både vært et ressurs- og et prisspørsmål. Kvarøy fiskeoppdrett bruker nå nye omega-3- kilder for å heve nivået i laksen de produserer, heter det i en pressemelding fra selskapet som driver på Helgeland.

Daglig leder Alf-Gøran Knutsen skriver at omega-3-nivået i oppdrettsfisken har gjennom år utviklet seg i feil retning. Men det er i ferd med å endre seg etter «nye og sterke initiativ fra Kvarøy Fiskeoppdrett og fôrleverandøren BioMar».

Nå slaktes fisk som er fôret på den siste versjonen av «Blue» fra BioMar.

- Kort sagt viser analysene at nivåene av langkjeda omega-3 er tilbake der det skal være, sier Knutsen.

Kvarøy er en pioner innen bærekraftig oppdrett, og var først ute med å bruke mikroalger i fôret.

«Bedriften har over en årrekke produsert laks som selges på det amerikanske markedet via matvarekjeden Whole Foods. Kvarøy har samarbeidet med BioMar, Blue Circle Foods og Whole Foods om produksjon av en sunnere oppdrettslaks med lav avhengighet av marine ressurser (fisk inn:fisk ut <0,5:1) samt minimal eksponering mot miljøgifter», skriver Knutsen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.