Retten består av marinert rå laks, salat, mango agurk, syltet rødløk, vårløk, chilimajones, sesamfrø, wasabinøtter. Kunden kan velge ris, fullkornsris eller salat som base til retten, og retten kan tilpasses etter eget ønske.

– Her nærmer vi oss restaurantstandard, sa jurymedlem og kokk Bård Greni da prisen ble delt ut ifølge en pressemelding fra Opplysningskontoret for frukt og grønt som arrangerte NM i sunn fast-food for 6. året på rad.

Målet med konkurransen er å sette søkelyset på det som tilbys til folk i farta slik at det blir lettere å velge sunnere. Stadig flere spiser mat underveis, og mange forbrukere ønsker sunnere alternativer. Det er stadig flere utsalgssteder som velger å ta hensyn til dette og som utvider sitt produkttilbud. Kriteriene for å delta i konkurransen er at retten må inneholde minst 100 g frukt eller grønnsaker og ellers være i tråd med kostrådene.

På 2. plass kom Haven på Oslo lufthavn Gardermoen, med sin Smoothie bowl, mens 3.-plassen gikk til Pink Fish i Grensen, Oslo, som hadde meldt på sin American Poke.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.