Nygaard Johnsen overtar som administrerende direktør i både NSK ship design og NSK shipping, og eier Kjartan Karlsen fortsetter som forretningsutvikler og styreleder, går det fram av en pressemelding fra selskapet tirsdag.

Selskapene har til nå vært styrt hver for seg. Med den nye organiseringen vil Nygaard Johnsen ha den øverste ansvaret i begge selskapene.

– Vi skal jobbe med synergiene av å ha et rederi og skipskonsulenter under samme paraply. I tillegg skal vi være mer offensiv og synlig i kommunikasjonen vår mot nye kunder, uttaler han i meldingen.

Nylig vant NSK Ship design tredjeplass i gasellebedrifter fra region Nord for 2020, og selskapet vant i 2019 den prestisjefulle «Vekst i nord»-prisen. Store prosjekter som Nordlaks sin havfarm har vært med på å utvikle selskapet.

- Med denne utviklinga har behovet for daglig ledelse blitt større. Vi er flere medarbeidere, flere prosesser og trenger mer kapasitet. I tillegg har vi en tydelig ambisjon om å vokse videre internasjonalt. Hvis jeg skal sitte med ledelsen alene, blir jeg en bremsekloss, utdyper styreleder Kjartan Karlsen i pressemeldingen.

Der går det også fram at valget som ny administrerende direktør falt naturlig på Mats Nygaard Johnsen, som de siste årene har utviklet NSK Shipping som daglig leder.

- At jeg nå skal få lov å være med å forme dette sammen med hele den dyktige gjengen i også NSK Ship Design, er en oppgave jeg ydmykt ser frem til, sier Mats Nygaard Johnsen i pressemeldingen.