Det går fram av en pressemelding fra Salten Aqua mandag ettermiddag.

Wenberg har vært leder for Salten Aqua- gruppen i over 13 år, og har jobbet sammen med Solemdal i 12 av disse.

- Jeg har jobbet tett med Jarle siden 2008 og vet at det er en svært kvalifisert og erfaren mann som nå tar over roret, sier Wenberg, i meldingen.

Salten Aqua AS ble stiftet for 20 år siden, og Geir Wenberg har ledet firmaet i 13 av disse. Han har sittet i førersetet siden 2007, men skal nå jobbe med prosjekter tilknyttet Wenberg Invest AS og eierselskapet Wenberg Fiskeoppdrett AS. Wenberg kommer dermed fortsatt til å være sentral i Salten Aqua- gruppen både som medeier og styremedlem.

- Jeg skal fortsette å jobbe sammen med gode kollegaer og våre fantastiske ansatte, men på en annen måte enn tidligere, opplyser Wenberg i meldingen.

Overtar stafettpinnen

Jarle Solemdal har jobbet tett med Geir Wenberg siden 2008, først som økonomisjef og senere som viseadministrerende direktør.

- Jeg overtar Geir sin rolle i Salten Aqua med stor respekt for det som er gjort tidligere. Jeg har lært mye av Geir, og gleder meg til å videreføre arbeidet. Jeg ser frem til å nå ta fatt på rollen som administrerende direktør, uttaler Jarle Solemdal i pressemeldingen.

Solemdal er nå administrerende direktør i Salten Aqua, men vil fortsatt samarbeide tett med Wenberg fremover gjennom eierselskap og styrearbeid går det vider fram av meldingen.

Salten Aqua-gruppen kontrollerer per i dag hele verdikjeden, og er opptatt av lokal forankring. For mange utenfor laksenæringa er de kjent som organisator av den tradisjonsrike Laksekampen på Aspmyra stadion, som for øvrig gikk av stabelen for 10. gang på søndag.

Jarle Solemdal (t.h) og Geir Wenberg kommer fortsatt til å jobbe tett sammen. Foto: Salten Aqua

Geir Wenberg har også viet mye tid til omdømmearbeid, både for Salten Aqua, distriktet og havbruksnæringen.

- Viktig for oss har vært samarbeidet med andre aktører i næringen, myndigheter, bank, lokalbefolkningen, idrett, kultur og veldedighet. Som selskap skal vi bidra med å bygge opp det samfunnet vi er en del av, understreker Wenberg i meldingen.

_____________________________________________________________________________________________

Lyst til å lese flere saker om havbruk og sjømat? Klikk HER for tidsbegrenset abo-tilbud på IntraFish.no: 300 kroner for 3 måneder.