– Tilbake i 1977 var Finn var alene på merdkanten da han med utgangspunkt i Rørvik etablerte Sinkaberg Fiskeoppdrett. Etter vel 40 år, og en fusjon med firma Bindalssmolt og familien Berg-Hansen i 1997, teller konsernet SinkabergHansen i dag vel 220 ansatte i Nord-Trøndelag og Nordland, skriver selskapet i en pressemelding.

Finn Sinkaberg har ledet selskapet i alle år siden oppstarten, men har nå funnet tida inne for å overlate det øverste lederansvaret til yngre krefter.

– Svein-Gustav har, foruten å følge virksomheten fra nærmest første dag, sin utdanning innen økonomi og havbruk på høgskolenivå fra studiestedene Molde og Alta, skriver selskapet.

Siden 2010 har han hatt stillingen som nestleder i SinkabergHansen AS. Før dette var han i en årrekke henholdsvis fabrikksjef og leder for videreforedling ved anlegget på Marøya.

Ved inngangen til 2019 går Finn Sinkaberg inn i en friere rolle i selskapet. Den primære oppdrettsvirksomheten, både innenfor biologi og drift, blir området som han i første rekke vil bruke sin tid og sitt engasjement på.

– Det er naturlig at lederen på et tidspunkt slipper til nye krefter. For min del er det både rett og enkelt å trappe ned nå. Fra styrets side ligger de sentrale strategiene i SinkabergHansen fast, og jeg er trygg på at den nye sjefen vil lede selskapet med så mange dyktige ansatte på en god måte, sier Finn Sinkaberg i pressemeldingen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook,Linkedin ogTwitter, ellerabonner på vårt daglige nyhetsbrev.Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.