Maia Langøy Eggen (30) er ansatt som fagansvarlig for RAS-biologi på det nye smoltanlegget i Breivik. Første arbeidsdag er satt til 12. juli, og hun har allerede sikret seg boplass i Skjerstad, skriver Salten Aqua AS i en pressemelding.

– Jeg gleder meg veldig til å starte i jobben. Jeg får være med på å produsere sunn og økologisk norsk laks, og selv om dette er nytt for meg så tror jeg dette kommer til å gå bra, og kommer til å bli veldig spennende, sier Eggen i pressemeldingen.

– Valget falt lett på RAS-teknologi

Eggen forteller at hun først ville bli industrimekaniker, og deretter maskiningeniør. Etter å ha tatt forkurs i ingeniørfag skulle hun velge seg et videre studie, og da var det ett studie som stakk seg ut: Havbruk på Universitet i Tromsø.

– RAS som fagfeltet hørtes veldig spennende ut, og når jeg da skulle skrive masteroppgaven min så falt valget lett på RAS-teknologi, for å lære mer om dette, sier Maia Langøy Eggen.

– Vi føler oss heldige som har fått med oss Maia på laget. Vi så etter en egen fagansvarlig for RAS-biologi, og kom i kontakt med Maia som har skrevet en masteroppgave om emnet, sier Børge Andreassen, daglig leder hos Salten Smolt AS, i pressemeldingen.

– Stor interesse for hestesport

Eggen kommer opprinnelig fra Stavanger, men før hun begynte å studere på Universitetet i Tromsø har hun jobbet både i Norge, Danmark og Tyskland. Før studiene var det nemlig hestesporten som opptok henne.

– Jeg hadde stor interesse for hestesport når jeg vokste opp. Jeg merker at det med dyrevelferd er noe jeg har tatt med meg videre. Du kan ikke få en hest til å prestere hvis den ikke har det bra. Det samme gjelder for smoltproduksjon, der en sunn og robust smolt har et sterkere immunsystem og en bedre tilvekst, sier Eggen.