Flåten er 28 x 19 meter og har en lastekapasitet på 600 tonn fôr.

Fôrflåten er produsert i betong, er kompakt, driftes av landstrøm og inneholder et moderne fôringsanlegg med åtte linjer, ensilasjeanlegg, veterinær- og kjemikalierom, to lugarer og oppholdsrom, , opplyser Marina Solutions i en pressemelding fredag. Det er selskapet selv som har designet flåten i nært samarbeid med kunden, Hofseth Aqua.

Selve byggingen har skjedd i tørrdokk i Kyrksæterøra.

Daglig leder Torgeir Iversen ved sjøsettingen av fôrflåten. Foto: Marina Solutions

- Vi gleder oss over denne kontrakten som er vår hittil største leveranse til oppdrettsnæringen, sier daglig leder i Marina Solutions, Torgeir Iversen, i meldingen

Selskapet ble stiftet i 2010 og har siden levert et hundretalls flytende havneanlegg.

- I fjor ble satsningen mot oppdrett og havbruk innfelt i strategien vår og vi hyret dyktig og erfarent personell til gjennomføringen. Selskapet har nå 18 ansatte med tilholdssted i Ørsta, Sula og i Ålesund, legger Iversen til i samme melding.

Hofseth Aqua er et datterselskap av Hofseth International med i underkant av 100 ansatte, hvor alle jobber lokalt på Sunnmøre.

Her sjøsettes den nye fôrflåten. Foto: Marina Solutions

- Vi er opptatt av å skape ringvirkninger til lokalsamfunnet og vi brenner for å bruke lokale aktører. Dette er hovedgrunnen til at valget falt på Marina Solutions, påpeker driftssjef i Hofseth Aqua, Svein Flølo, i pressemeldingen.