Blant de hundrevis av søkerne, var det 78 av dem som hadde havbruksingeniørstudiet på toppen av listen.

Med så mange søkere til studiet, ser det også ut til å bli fulle hus ved NTNU Gløshaugen i høst, ettersom det bare er omtrent 25 studieplasser på linjen.

– Havbruksingeniørstudiet er en styrke for videreutviklingen av norsk havbruksnæring. Flere trender viser at næringen i større grad trenger mer spisset kunnskap innen de ulike fagfeltene i tiden fremover. Jeg tror den gode miksen av slik kunnskap, blir en særdeles viktig faktor for bærekraftig vekst. Studiet er like viktig for oppdrettsbedriftene som leverandørnæringen, sier Ragnar Sæternes i oppdrettsselskapet Sinkaberg Hansen i en pressemelding fra NTNU.

Ønsker å utvikle nye tilbud for studenter

For seks år siden foreslo Bjørnar Johansen, nå avdelingsleder i Trøndelag fylkeskommune, utdannelsen for både NTNU, næringslivet og fylkeskommunen. I pressemeldingen sier han:

– Jeg er veldig glad at vi nå starter opp med denne utdannelsen. Næringslivet signaliserte tidlig at dette var viktig å få på plass ved «vårt universitet» NTNU. Vi må derimot ikke slå oss til ro med at dette er det eneste utdannelsestilbudet som vi skal ha fremover i tid. Det er viktig at vi utvikler nye tilbud for en akvakulturnæring som skal bli en av våre satsinger for å utvikle sjømatproduksjonen i fremtiden.

Et eksempel på dette er Guri Kunna Videregående skole, som har samarbeidet med NTNU og næringslivet om havbruk siden 2012. Den videregående skolen har en marin tilnærming i alle fag.

– Samarbeidet mellom NTNU og havbruksutdannelsen i den videregående skolen på Frøya må videreutvikles. Dette er et meget viktig for å få til en helhetlig utdannelse til havbruksnæringen, sier Johansen.

Les også: