AQS har inngått avtale med Moen Marin om bygging av et nytt ett-skrogs servicefartøy på 24 meter. Det skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi er svært glade for å få levere en ny båt til AQS. At de velger en 24-metring, som selskapet har to av fra før, viser at dette er gode båter, sier salgssjef Viktor Finseth i Moen Marin i meldingen.

Fakta om båten:

Type: NabWork MD 2411

Motor: Caterpillar C32, 746 kW (1000 hk)

Dobbel dekksvinsj 60T og 30T

Platelås, T-lock, taupinner og haikjeft fra SHM

Palfinger PK 150002 (M) H og Palfinger PK 90002 M Hx

Kilde: AQS

Dette blir det sjette fartøyet AQS får levert fra Moen Marin, og den tredje 24-metringen. Det nye fartøyet har samme skrog som AQS Namdal og Troll og er designet av Marin Design.

– Fartøyet bygger på et velkjent konsept, men er forsterket og optimalisert spesielt i forhold til sikkerhet og effektivitet, sier daglig leder Ove Løfsnæs i AQS i meldingen.

Illustrasjon av det nye servicefartøyet som skal leveres til AQS. Foto: AQS

Etterspør båter med større krankapasitet

Nybygget får kraner på 150 og 90 tonn/meter, mot 90 og 65 på dagens båter. For å øke sikkerheten for mannskapet, blir nokker på styrbord side erstattet med vinsj. Fartøyet utstyres med platelås på skinne, taulås (T-lock), haikjeft og taupinner fra SHM for mest mulig sikker og effektiv håndtering av fortøyninger.

– Vi ser at kundene etterspør større båter med større krankapasitet. Det er stadig større og tyngre oppgaver som skal løses på lokalitetene, sier teknisk sjef Kristian Hjertvik i AQS.

Viktor Finseth sier at denne typen båt passer godt til servicerederi som kjører mellom flere lokaliteter og går mye i åpen sjø.

– Det er ingen tvil om at ettskrogs fartøy går bedre i sjøen enn katamaraner, sier han.

Moen Marin har levert 7 fartøy av samme type. Nybåten blir byggenummer 267 for Moen Marin.

Det nye fartøyet blir en mellomklassebåt i AQS-flåten, som består av fire typer fartøy: Større fartøy som AQS Odin og AQS Njord, mellomklassefartøy på rundt 24 meter som AQS Loke, AQS Namdal og Troll, katamaraner på 15 meter og hurtiggående dykkerfartøy.

Les også:

Ove Løfsnæs kjøper ut NTS av AQS

«Sølvfisken» gjev 10 nye arbeidsplasser: – Betyr mykje for oss og lokalsamfunnet