- Vi skal utvikle og produsere nye bærekraftige produkter og løsninger til havbruk, heter det i en pressemelding signert daglig leder Bjørn Audun Risøy i Momek Invest og konsernsjef André Løvold i Løvold Solution.

Ambisjonen på kort sikt er å flagge heim produksjon av ankre fra Asia til Norge, og allerede fra 2022 produsere minst 1.000 ankre per år.

- Mange av dagens produkter i havbruk er laget av stål produsert med kullkraft og fraktet fra Kina til Norge. Robotisert produksjon i Mo i Rana med nordisk stål eller andre materialer vil bli langt mer miljøvennlig, skriver Risøy og Løvold.

De har også planer om å utvikle innovative produkter og løsninger i samarbeid med forsknings- og utviklingsmiljøer og næringa sjøl.

To sterke aktører

Bak satsingen står to sterke konsern i Nordland, Løvold og Momek.

Momek presenterer seg sjøl som én av landets største tverrfaglige tjenesteleverandør til ulike industrier, med høg kompetanse, kapasitet og fasiliteter for robotisert produksjon.

Årlig omsetning ligger på rundt 600 millioner kroner. Konsernet har rundt 450 ansatte. Hovedkontoret ligger i Moi Rana.

Løvold Solution er leverandør av produkter og tjenester til havbruk, inkludert komplette systemer for fortøyninger av oppdrettsanlegg og andre flytende installasjoner, samt IT-løsninger.

Konsernet omsatte i 2020 for 230 millioner kroner og sysselsatte 37 mennesker. Hovedkontoret ligger i Bodø som er 23 mil og tre timers biltur nord for Mo.

Kvarøy og Selsløyvik

Momek Løvold vil i oppstartsfasen driftes av et team med Ellisiv Løvold, André Løvold, Alexander Johansen og Bjørn Audun Risøy.

I tillegg går Gjermund Olsen fra Kvarøy Fiskeoppdrett og Johan Løvold fra Selsøyvik Havbruk inn i styret.

Selskapet vil samarbeide tett med Momek, Løvold og andre i utvikling, produksjon, salg og leveranser.

- Resultatet vil bli flere arbeidsplasser, økt verdiskaping og vekst, heter det i meldingen.