«Med oppkjøpet av Hvalpsund Net er det en av flere spennende muligheter som materialiseres. Samlet vil Mørenot og Hvalpsund bedre kunne betjene felles og nye kunder med innovative og effektive produkter og løsninger», heter det i en pressemelding fra Mørenots hovedeier FSN Capital.

Hvalpsund Net leverer utstyr og tjenester til havbruk og fiskeri i en rekke land. Ble grunnlagt i 1934 og har rundt 90 ansatte, hovedsakelig i Danmark, Polen og Norge. Hovedprodukter er plastmerder, nøter, garn, line og teiner.

- Gjennom hardt arbeid og solid dedikasjon over lang tid, er Hvalpsund Net bygget opp til en fremdragende bedrift med sterke relasjoner til sine kunder, og en trygg og god arbeidsplass for de ansatte. Mørenot leverer løsninger for bærekraftig innhøsting av sjømat, og sammen vil vi kunne bidra til en mer offensiv og konkurransedyktig satsing i alle markeder, sier Arne Birkeland, konsernsjef i Mørenot i meldingen.

Blir med videre

I meldingen opplyses det at Mørenot vil fortsette å utvikle posisjonen Hvalpsund har på sine produkter, men at de i enkelte markeder vil utvikle felles komplette og integrerte merdløsninger.

Peter Poulsen, som leder Hvalpsund Net, var sammen med sin familie hovedaksjonærer i selskapet. Alle tidligere eiere i det danske selskapet reinvesterer «en vesentlig andel» av oppgjøret i Mørenot, og forblir aktive i selskapet.

Mørenot vil etter oppkjøpet ha en omsetning på over 1,2 milliarder kroner og mer enn 700 ansatte. De har virksomhet på 19 ulike steder i Norge, hvor de produserer og leverer utstyr og tjenester til kunder i havbruk, fiskeri og offshore.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.