West Coast Salmon sier i en pressemelding torsdag at de er svært glad for å få Morten Nielsen med på laget. Dansken regnes som en stor kapasitet innenfor landbasertindustrien.

Morten Nielsen gikk i oktober i fjor inn i ny rolle som daglig leder for landbasert i Akva Group i Danmark, med fokus på forretningsutvikling og styrking av prosjektorganisasjonen i Danmark. Det ble altså et kort opphold der fram til desember, før turen nå går videre til West Coast Salmon.

- Dette er en viktig milepæl for West Coast Salmon. Morten forlot Akva group i desember 2020 og vi er stolte over å ha sikret oss hans kompetanse. Han har med seg unik landbasert-kompetanse og prosjekterfaring, uttaler administrerende direktør i West Coast Salmon, Henrik Krefting, i pressemeldingen.

Nielsen tiltrer stillingen 1. mars i år.

West Coast Salmon ble kjent i IntraFish sine spalter i mars i fjor etter at en gruppe bestående av norske interessenter i det stille hadde planlag et større, landbasert anlegg for lakseproduksjon nær Reno i Nevada, USA.

Det hadde da blitt jobbet med selskapet i nær halvannet år. Første fase av utbyggingen skal være med en produksjonskapasitet på 15.000 tonn. Prosjektet er angivelig i en langt fremskreden fase, med detaljplanlegging og søknader om tillatelser.

_________________________________________________________________________________________________

Har du lyst til å lese flere nyheter fra oppdrettsnæringen? Prøv oss for 1 krone den første måneden!