Det kommer frem i en pressemelding fra Akva Group fredag 13. desember.

– Vi er glade for at bransjens største lakseoppdretter Mowi velger å satse på oss som en av sine leverandører. Rammeavtalen vil gjøre det forutsigbart, enkelt og tidsbesparende for begge parter når Mowi kjøper varer og tjenester innen akvakultur fra Akva Group, og gir partene et godt utgangspunkt for å videreutvikle samarbeidet, også innenfor prosjektbasert virksomhet, sier Hans-Øyvind Sagen salgssjef Nordic i Akva Group i pressemeldingen.

Avtalen ble signert denne uken, men den gir ikke eksklusivitet til Akva Group. Samtidig skriver selskapet at betingelsene i avtalen legger et godt grunnlag for handel mellom partene.

Avtalen omfatter innkjøp av standardprodukter, reservedeler og serviceoppdrag.

Vil komme begge selskap til gode

– Akva Group er en stor og viktig leverandør til Mowi og har mange av de produktene og tjenestene vi trenger for å drive lakseoppdrett. Avtalen styrker samarbeidet mellom oss. En leverandør som er tett på vil bedre forstå hva vi trenger, og gjennom god dialog vil begge parter kunne oppnå forbedringer og innovasjon, sier innkjøpssjef i Mowi, Erik Kjær Mjøs i pressemeldingen.

Akva Group skriver også at de opplever at stadig flere kunder verdsetter fordelene som følger med et formalisert samarbeid.

– Når avtalevilkårene er fremforhandlet før et kjøp skal foretas, går arbeidet vårt kjappere og er arbeidsbesparende. Gode premisser for begge parter gir også grunnlag for økt aktivitetsnivå, sier Sagen i pressemeldingen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.