Coller FAIRR-indeksen rangerer de største globale kjøtt-, meieri-, og fiskeprodusentene ved å se på en rekke faktorer som dyrevelferd, arbeidsrettigheter, bruk av antibiotika og klimagassutslipp.

Indeksen er verdens eneste målestokk dedikert til å profilere proteinprodusenter, og tar for seg best-practise og avdekker også forbedringspotensialet for aktørene.

Mowi er rangert som beste aktør, og blant topp fem finner man tre lakseprodusenter.

– Dette er en stor anerkjennelse av arbeidet vi i Mowi gjør med bærekraft og dyrevelferd. Jeg er ekstremt stolt av arbeidet mine kolleger gjør hver dag for å redusere fotavtrykket vårt og fortsette å forbedre måten vi driver på, sier konserndirektør for bærekraft, Catarina Martins, i en pressemelding fra Mowi.

Formålet med indeksen er å muliggjøre og støtte beslutninger for investorer i proteinsektoren.

«Vi håper investorer vil integrere dataene og analysen om resultatene til disse globale børsnoterte selskapene i deres forvaltnings- og investeringsbeslutninger. Indeksen er også et mål for å hjelpe dyreproteinselskaper med å vurdere seg mot sine sammenlignbare i sektoren og forbedre deres styring og rapportering av risiko», heter det i rapporten fra Coller FAIRR.

Andre lakseprodusenter er også høyt rangert, med seks selskaper innenfor topp ti.

– Dette viser styrken i næringen. Havbruk og lakseoppdrett er både et ansvarlig investeringsobjekt og er svært nødvendig for å redusere klimagassutslippene fremover. Vi må ganske enkelt produsere og spise mer sjømat, sier Martins.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.