31. oktober holdt Stingray Marine Solutions sin årlige samling for oppdrettere på The Mini Bottle Gallery i Oslo. Der viste de frem flere applikasjoner og tjenester de har utviklet.

– Det var flere oppdrettere som uttrykte betydelig begeistring for mange av disse funksjonene som allerede er rullet ut eller vil åpnes for brukerne i inneværende kvartal, sier daglig leder John Arne Breivik i en pressemelding fra selskapet

Stingray presenterte også planene for fremtiden, resultater og utviklingen av de eksisterende konseptene for laseravlusing og billedbasert lusetelling.

IntraFish omtalte Stingrays planer i mai i år.

Kan måle det meste med laser

Teknologiene for oppdrettslaksen blir lagt under samleparaplyen «Stingray Lusekontroll». Den følger med som en programpakke på alle lasernodene. Den vil kunne oppdage sårskader, kjønnsmodning på fisken, svømmehastighet og vekstberegninger for løpende tilvekstmålinger.

– Vi var spente på tilbakemeldingen fra deltagerne og det føles utrolig godt med spontan applaus fra oppdretterne til Team Stingray når vi vet hvor mye tanker, tid og investeringer som er gjort i programvareutviklingen, påpeker den stolte Software-sjefen Espen Børrud.

Applikasjonene innenfor diagnose og biometri samles under kategorien Stingray Produksjonskontroll. «Dette er tilgjengelig ved oppdateringer som kan gjøres på alle eksisterende lasernoder som er i merder langs kysten», heter det i pressemeldingen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.