Byggestart er i 2020, og anlegget bygges utenfor Tokyo. Kapasiteten er på 500 tonn, og slaktevekten skal etter planen i snitt være rundt 3 kg.

Nofitech har tidligere levert fire RAS-anlegg til Japan. To matfiskanlegg, et til produksjon av regnbueørret, og et til produksjon av stillehavslaks. De to andre anleggene er til smoltproduksjon, skriver selskapet i en pressemelding.

Administrerende direktør i Nofitech Robert Hundstad er svært fornøyd med at selskapet enda en gang har signert en kontrakt for levering av et resirkuleringsanlegg (RAS) i Japan.

– Vi har gjennom mange år utviklet et tett og solid samarbeid med våre samarbeidspartnere og kunder i Japan. Dette, kombinert med god erfaring med anleggene, har bidratt til at de har kommet tilbake til oss med bestillinger på nye anlegg. Det at vi nå skal levere til ytterligere en ny kunde viser også at vår langsiktighet i det japanske markedet gir resultater, sier Hundstad i pressemeldingen.

Nofitech skal i tillegg, gjennom sitt Nofitech Akademi, levere opplæring og kursing som en integrert del av leveransen. FoU-leder Kari Attramadal understreker hvor viktig det er med god opplæring av driftspersonell og ledere.

– Opplæring er avgjørende for å oppnå god og trygg drift. Dette er ekstra viktig i nye anlegg som de ansatte ennå ikke har opparbeidet seg mye erfaring med. Vi i Nofitech har derfor utviklet et helhetlig opplæringsprogram som dekker både den biologiske delen og den tekniske delen av våre anlegg. At dette nå også etterspørres i Japan, er veldig positivt, sier hun i pressemeldingen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.