Leverandørene av utstyr til vannbehandling, CM Aqua and Ratz Aqua, blir en del av Nofitech Holding AS, og de tilsammen fire eierne av de to selskapene blir gjennom transaksjonen aksjeeiere i Nofitech.

Trondheim-selskapet Nofitech leverer standardiserte og kompakte RAS-konsept designet for drift med sjø- eller ferskvann, og er i vekst. I mai i fjor kjøpte selskapet seg inn i Aqua Innovasjon, og sikret seg derigjennom kapasitet innen prefabrikkering av deler i polyetylen (PE).

Nå har de sikret seg kompetanse innen vannbehandling, med danske CM Aqua som holder til i Farum. Selskapet har 12 ansatte. Det tyske selskapet Ratz Aqua holder til utenfor Düsseldorf og har 25 ansatte. De to nyinnkjøpte selskapene har gjennom flere år samarbeidet med produksjon ved Ratz sin fabrikk i Remscheid, hvor det først og fremt produseres ulike filtre. Danskene har tatt seg av salg, service og support.

- At en norsk RAS-bedrift ekspanderer slik er bra for bransjen og bra for Norge, sier administrerende direktør i Norfitech, Robert Hundstad, i en kommentar til IntraFish.

Selskapet fikk senest i fjor høst kontrakt på et landanlegg i Japan, som gjaldt levering av et matfiskanlegg for produksjon av regnbueørret. Byggestart er i 2020, og anlegget bygges utenfor Tokyo. Kapasiteten er på 500 tonn.