I en pressemelding onsdag skriver torskeprodusenten Norcod at de fullfører overføring av 2,4 millioner fisk til sjøanlegg, og at dette er et viktig steg på veien for dem.

Torsken distribueres til bedriftens tre oppdrettsanlegg i sjøen på Pålskjæra, Skogsøya og i Frosvika. Frosvika, med beliggenhet i Meløy kommune i Nordland fylke, er Norcods nyeste anlegg.

Norcod
  • Driver kommersielt oppdrett av torsk i sjøanlegg.
  • Selskapet er gjennom eierskap og partnerskap involvert i hele verdikjeden.
  • Norcods oppdrettsanlegg ligger i Midt-Norge, samt Meløy i Nordland.
  • I 2023 driver selskapet også anlegg i Nesna kommune, etter godkjennelse i juli 2022.
  • Selskapet er notert på Euronext Growth Oslo.
Kilde: Norcod

– Overføringen til oppdrettsanleggene i sjøen gikk helt etter planen. Fisken er i god form og begynte straks å ta til seg næring, uttaler Rune Eriksen, produksjonsdirektør i Norcod.

Neste parti i sjøen i 2022

Dette partiet med torsk vil være klart for høsting i tredje kvartal 2022. Neste parti av torskeyngel er planlagt for sjøfasen våren 2022, etter å ha startet vekstfasen i desember, opplyser selskapet. Selskapet legger til at de i mellomtiden planlegger sin første kommersielle høsting av torsk i tredje kvartal.

– Etter høstingen ser vi også frem til andre store milepæler som leveringen av en helt ny fôrflåte med vannbåren fôringsteknologi til anlegget vårt i Frosvika i oktober, i tillegg til ankomsten av vår nye hybride servicefartøyet Julianne J. De to fartøyene er nøkkelkomponenter i bærekraftstrategien vår om økt driftseffektivitet og reduksjon av utslipp i produksjonssyklusen, uttaler Eriksen.

– Gleder oss til å tjene penger på produktet

– Hver overføring av fisk fra veksttanker til sjøanlegg er et viktig skritt på veien for å bli ledende på markedet. Fiskens ytelse er som forventet, takket være det fantastiske teamet vårt. Vi gleder oss til å kunne tjene penger på produktet ved første høsting og på avtaler som er inngått med kjøpere. Alle er ivrige etter å få dette førsteklasses produktet ut på markedet, uttaler administrerende direktør i Nordcod, Christian Riber.

Torsken distribueres til bedriftens tre oppdrettsanlegg i sjøen på Pålskjæra, Skogsøya og i Frosvika. Foto: Norcod

Salgs- og markedsføringsselskapet Sirena Group, som Norcod benytter seg av, opplyser i pressemeldingen at de er fornøyd med markedsresponsen hittil.