Det går fram av en pressemelding fra Triple Fish onsdag. Med dette kjøpet øker Koppernæs AS sin eierandel i Triple Fish A/S til 84 prosent. Dette innebærer at Koppernæs nå eier, direkte og indirekte, 92 prosent av aksjene i TripleNine Group A/S. Disse har datterselskaper og produksjonsanlegg i Danmark, Norge og Chile.

Administrerende direktør ved Koppernæs, Kenneth Lande, sier i meldingen at aksjekjøpet er del av en større plan for eierskapet i TripleNine Group.

- Vi er fornøyde med den positive utviklingen av TripleNine Group over tid og er oppriktig glade for at danske aksjonærer i Triple Fish ville selge sine aksjer til oss. Dette opplever vi som en stor tillitserklæring og vil bidra til å sikre langsiktig kontinuitet og soliditet til nytte for TripleNine Group som helhet, og ikke minst for alle råvareleverandørene til fabrikken i Thyborøn, uttaler Lande.

TripleNine Group fortsetter sin aktivitet som normalt, og det skal fortsatt investeres i å understøtte og utvikle produksjonen i Danmark samt i konsernets to andre fabrikker i Norge og Chile, går det fram av dagens melding.

Ålesund-selskapet Koppernæs har siden 2013 eid 50 prosent av TripleNine Group. I 2016 kjøpte så Koppernæs 63 prosent av Triple Fish AS, og sikret seg dermed direkte og indirekte eierskap på 81,5 prosent i danske TripleNine Group, noe som i dag altså har vokst til en eierandel på 92 prosent.