– Målet mitt er å vise kvinner at selv når du er mor, partner, student og kollega, kan du gjøre det. Jeg er alt ovenfor, og tar meg fortsatt tid til å utvikle vårt nyoppstartede firma. Jeg er veldig takknemlig overfor JA Europe, JA Norway, AmCham EU for muligheten, og ser frem til å utvikle meg personlig og profesjonelt gjennom mentorskapet, sa Maria Wathne i sin takketale.

Siden 2013 har AmCham EU samarbeidet med JA Europe om AmCham EU sin ungdomspris for entreprenørskap , som har som mål å oppmuntre og støtte entreprenørskapet til unge europeere. Vinneren vil bli tilbudt flere timers veiledning over en periode på 12 måneder fra en rekke toppledere fra AmChams EU-medlemsbedrifter som vil veilede, oppmuntre og tilby sin tid, ekspertise og råd, står det skrevet i en pressemelding.

Imponerte dommerne

Wathne imponerte dommerne med hennes ambisjon om å takle en nøkkelutfordring for oppdrettsnæringen, men også hennes evne til å få selskapet og teamet til å blomstre.

Selskapet Paramate utvikler en sensor som skal måle H2S-nivåer i landbaserte oppdrettsanlegg.

Sensoren skal kunne kobles opp mot eksisterende systemer, og enklere kommunisere med de som jobber på anlegget.

Tilgang til dataene skal man få gjennom en applikasjon der nivåene vises visuelt, samt varsles ved for høye verdier.

Det er derimot ikke første gang Wathne starter opp eget firma. I 2019 startet hun BioAkva sammen med faren sin og tidligere Cargill-sjef, Einar Wathne.