Det skriver selskapet i en pressemelding.

Thorsen har jobbet med havbruk i hele sin yrkeskarriere og vil være en viktig brikke i videre satsing på Nord-Norge, ifølge meldingen.

Endúr Sjøsterk
  • Endúr er et norsk industrikonsern med røtter som strekker seg over 160 år tilbake i tid.
  • Konsernet har aktiviteter over hele landet og spisskompetanse innen havbruk, marin infrastruktur, maritime næringer og energi.
  • Havbruksnæringen er et av konsernets viktigste satsingsområder og de bygger blant annet fôrflåter.
  • Kilde: Endúr

– Med ham på laget styrker vi vår tilstedeværelse i landets ledende havbruksregion, sier administrerende direktør i Endúr Sjøsterk, Mons-Ove Hauge.

Thorsen bor og skal arbeide ut fra Sortland i Vesterålen.

– Trond kjenner regionen godt og har stor kunnskap om både marked og muligheter. Når muligheten for å få ham med på laget dukket opp, så var det noe vi var veldig interessert i å få til. Vi er overbevist om at dette vil åpne opp for mange gode prosjekter, sier Hauge.

Thorsen har jobbet med salg og prosjektoppfølging i havbruksnæringen siden midten av 80-tallet, og fra begynnelsen av 2000-tallet jobbet han sammen med Hauge i oppbyggingen av selskapene Arena og Ocea.

– I tillegg til stor kjennskap til havbruksnæringen, har han gjennom tett dialog med kunder og et kontinuerlig fokus på utvikling, vært en pådriver for mange tekniske løsninger som i dag oppfattes som standard for fôrflåter, sier Hauge.

De siste årene har Thorsen arbeidet for utstyrsleverandøren Fluctus.

– Etter mange år i bransjen, kjenner jeg relativt godt til Endùr Sjøsterk, både som sterk konkurrent i flåtemarkedet og som kunde på fôringsanlegg. Jeg har alltid oppfattet selskapet som en seriøs og pålitelig samarbeidspartner. Nå gleder jeg med til å bli en del av et svært kompetent lag og til å være med å utvikle selskapets posisjon videre, sier Thorsen.