– Vi skal reposisjonere oss i verdikjeden og gå fra å være en ren leverandør av laks til å bli en innovasjonspartner for utvalgte kunder. Da trenger vi fremoverlente folk som vil gi gass og bygge noe nytt, sier HR-direktør i Grieg Seafood, Kathleen Mathisen, i en pressemelding fra selskapet.

Før sommeren ble det kjent at Grieg Seafood skal bygge opp en egen, helintegrert salgs- og markedsorganisasjon. Erik Holvik fikk i juni jobben med å bygge opp den nye organisasjonen, som vil være i drift fra 1. januar 2021.

– Vi er godt i gang med arbeidet og opplever stor interesse. Vi synes det er veldig stas å ha fått mange talenter fra sjømatnæringen med oss på laget allerede. Flere skal det bli, uttaler HR-direktøren i dagens melding.

Disse er ansatt

I løpet av sommermånedene har selskapet gjort fem ansettelser til den nye organisasjonen:

Carl Johan A. Sandberg blir Value Chain Director.

Carl Johan Arnesen Sandberg. Foto: Anders Furuset

Han har mange års erfaring fra sjømatnæringen og er i dag Group Quality Manager i Ocean Quality. Han ferdigstiller for tiden en MBA i Seafood Management hos NHH, og er også medgrunnlegger av og styreleder i Youngfish.

Helene Andrea Gjerde Lund blir Team Leader Europe.

Helene Andrea Gjerde Lund. Foto: Grieg Seafood

Hun kommer fra stilling som senior salgssjef i Ocean Quality, og har fem års erfaring fra bransjen. Gjerde Lund har master i økonomi og administrasjon fra Copenhagen Business School, og er styremedlem i Youngfish og leder for Youngfish Vest.

Anita Wahlvåg blir Sales/Logistics Coordinator.

Anita Wahlvåg. Foto: Grieg Seafood

Hun har jobbet i ulike salgs- og markedsstillinger i Salmar og har flere års erfaring fra laksenæringen. Wahlvåg har bachelor i markedsføring fra BI, og kommer fra stilling som butikksjef i Deguy.

Tom-Eirik Thorgersen blir Business Controller Sales.

Tom-Eirik Thorgersen. Foto: Grieg Seafood

Han har de siste åtte årene vært controller i Mowi, der han også har sittet i ledelsen i Raw Materials & Trade Europe. Han har 12 års erfaring som controller totalt, og har master i økonomi og administrasjon fra NHH.

Sindre Ramsevik Kvalheim blir Senior Key Account Manager.

Sindre Ramsevik Kvalheim. Foto: Grieg Seafood

Han kommer fra tilsvarende stilling i Mowi, der han har vært i seks år. Ramsevik Kvalheim har totalt ni års erfaring fra sjømatnæringen, og ferdigstiller for tiden en MBA i Seafood Management hos NHH.

Avsluttet samarbeidet

26. mai i år opplyste Grieg Seafood og Bremnes Seashore at salgssamarbeidet Ocean Quality, som har håndtert salg av laks fra begge selskapene siden 2010, avsluttes.

Fra 1. januar 2021 tar Grieg Seafood over Ocean Quality UK, Ocean Quality USA og Ocean Quality North America, mens Bremnes Seashore tar over Ocean Quality Norge og Ocean Quality Shanghai.

Les også:

Grieg Seafood: – Nå gønner vi på