34-åringen kommer fra stillingen som administrerende direktør i franskeide Primex Norway.

– Vi er veldig glade for at Martin har takket ja til stillingen som øverste leder. Han var den klart mest kvalifiserte kandidaten. Til tross for sin unge alder har han vist imponerende handlekraft og kunnskap om bransjen, sier styreleder Roy Bernt Pettersen i Andfjord Salmon.

Har store planer

Martin Rasmussen sitter i dag i styret i Andfjord Salmon. Han har tidligere også vært fabrikksjef for Norway Seafood i Melbu.

Andfjord Salmon har en egenutviklet og patentert metode for lakseoppdrett, der målet er å bygge verdens største og mest miljøvennlige oppdrettsanlegg i sitt slag. Det landbaserte produksjonsanlegget ligger på Kvalnes på Andøya og har i første fase konsesjon for 10.000 tonn laks.

Notert på NOTC

Selskapet skal først bygge et pilotanlegg der det skal produseres 840 tonn årlig. På lengre sikt er ambisjonen 70.000 tonn.

Andfjord Salmon ble nylig notert på NOTC-listen på Oslo Børs. Markedsverdien der er nå på i overkant av 800 millioner kroner.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.