Det går fram av en pressemelding tirsdag.

Kjetil Olsen i Multiconsult. Kjetil Olsen i Multiconsult. Foto: Multiconsult

Hans Peter Endal er ansatt som seniorrådgiver og gruppeleder for akvakultur. Han kommer fra jobben som prosjektsjef i Bioretur, og har tidligere vært teknisk sjef hos Seacalx, kvalitets- og sertifiseringsleder i Ocea, daglig leder i Noomas Sertifisering (nå DNV GL) og produktsjef i Skretting.

Kjetil Olsen er ansatt som seniorrådgiver i akvakultur. Han har lang og bred erfaring fra næringen, og kommer nå fra Akvasafe der han jobbet med produktsertifisering og som inspektør på land og sjø. Han har også erfaring fra Fiskeridirektoratet, Aqualine, Refa Frøystad Group og Stolt Seafarm Halibut.

Kjetil Olsen vil særlig jobbe innenfor rømningstekniske rapporter, anleggssertifisering av sjøanlegg og forprosjekt for landbasert oppdrett.

Asbjørn Nordrum i Multiconsult. Asbjørn Nordrum. Foto: Multiconsult

Asbjørn Nordrum er nyutdannet sivilingeniør i havteknologi ved Universitetet i Bergen. Hans masteroppgave omhandlet dimensjonering av semilukket oppdrettsanlegg. Parallelt med studiene har han hatt internship ved TechnipFMC og deres havbrukssatsing OceanTECH, samt engasjement for Scotia Seafood Producers med oppgaver knyttet til både sjø- og landbaserte oppdrettsanlegg.

Nordrum skal jobbe med styrkeberegninger, fortøyningsanalyser og strømningsanalyser i Sør-Norge, men med utgangspunkt i Tromsø-kontoret til Multiconsult.