Det sier Bioteknologirådets nye direktør, Petter Frost, i en pressemelding i forbindelse med jobbskiftet.

14. september starter han i den nye jobben som direktør - i et råd han kjenner også fra innsiden som rådsmedlem i perioden 2014-2019.

– Tiden i Bioteknologirådet bidro til at jeg utviklet en større bredde i ulike spørsmål om bioteknologi. I rådet sitter det medlemmer med helt ulike utdanninger enn deg selv som utfordrer synspunktene dine. Den erfaringen tar jeg med meg inn i jobben som direktør, slår Frost fast i meldingen.

Rådet er på vei til Bergen

At Bioteknologirådets sekretariat er på flyttefot til Bergen, ser bergenseren Frost ikke på som en utfordring med tanke på fortsatt synlighet:

– Om du må være lokalisert i Oslo for å være synlig, vil jeg påstå du har et problem. Synlighet i dag er i stadig større grad «elektronisk» selv om ulike arrangementer fremdeles skal stå sentralt i Bioteknologirådets arbeid med folkeopplysning og samfunnsdebatt, i Norge som helhet. Den eneste byen i Norge det er lengre til fra Bergen enn fra Oslo, er Oslo, sier Frost.

Et nytt sekretariat for Bioteknologirådet er i ferd med å bygges opp i Bergen, og innen utgangen av året skal flytteprosjektet vært sluttført.

- Har praktisk erfaring

IntraFish sine lesere kjenner Frost godt som leder i MSD Animal Health Innovation AS, et forsknings- og utviklingsselskap i det amerikanske legemiddelkonsernet MSD.

Frost trekker fram praktisk erfaringen med ulike anvendelser av bioteknologi som én av sine viktigste erfaringer å ha i bagasjen som ny direktør:

– Bioteknologi er en rekke ulike teknologier som nødvendigvis forutsetter teknisk kunnskap. Jeg har jobbet praktisk og som leder i næringslivet og i det offentlige med problemstillinger relatert til både mennesker, dyr og mikroorganismer, inklusiv blant annet fem år på Haukeland sykehus med prediktive gentester knyttet til brystkreft. Privat har jeg også vært i situasjoner som pårørende i forbindelse med utredning av genetisk sykdom og fosterdiagnostikk, sier Frost i pressemeldingen og legger til at han ser fram til å drive folkeopplysning og samfunnsdebatt om bioteknologi:

– Bioteknologi vil påvirke fremtiden for enkeltpersoner og samfunn, både nasjonalt og globalt.

Innenfor GMO-debatten, som også har rast innen havbruk, mener han det er viktig å fange opp og forstå bakgrunnene for de ulike synspunktene som ulike organisasjoner har på store spørsmål som matproduksjon og matvaresikkerhet, miljø og bærekraft knyttet til bruk av moderne bioteknologi.

Les også: